De Gouw 11 e
1602 DN Enkhuizen

ALGEMEEN

1-4-2014
Scheidsrechters cursus. Meldt u aan!

Waarom:
Bij een thuiswedstrijd dient de thuisclub voor twee scheidsrechters per wedstrijd te zorgen. We doen daarom op iedereen (spelers, ouders, familieleden) een beroep om ook de cursus te volgen. Er is geen minimumleeftijd.

Hoe werkt het:
Om scheidsrechter te worden kan gedurende 30 dagen de online-cursus worden gevolgd van de KNHB waarna schriftelijk examen wordt gedaan (examendatum en locatie worden in overleg bepaald).

Aanmelden:
Stuur uw naam en emailadres naar: arbitrage@hockeyclubenkhuizen.nl
U kunt eventueel de gewenste startdatum vermelden. De scheidsrechterscommissaris zal u vervolgens aanmelden . U ontvangt vervolgens een email met het wachtwoord en overige informatie om de cursus te volgen.

Mocht u door omstandigheden geen examen hebben kunnen doen, kunt u zich opnieuw aanmelden.

12-2-2014
Verslag sportdebat

Het sportdebat van gisteravond was een succes: WFHC Enkhuizen staat op de kaart! Nu doorpakken en de plannen concreet maken zodat we een echt hockeyveld in onze gemeente krijgen. Het verslag uit het Noord Hollands Dagblad van 12 februari is in de bijlage te lezen.

11-2-2014
Sportdebat 11 februari

Het sportdebat is een initiatie van de stichting "Sport beweegt", in deze stichting hebben acht Enkhuizer sportverenigingen zich samen met de RSG verenigd. Een van de doelstellingen is sport en bewegen hoger op de politieke agenda te krijgen.

Waar: RSG Enkhuizen
Start: 20:00 uur (inloop vanaf 19:30)

Laat aan de politieke partijen van Enhuizen zien dat je sport in Enkhuizenbelangrijk vindt!

Meer informatie op www.sportbeweegt.nl of via twitter @SportBeweegt

21-1-2011
Waarom een hockeyclub in enkhuizen

De initiatiefnemers van Hockey in Enkhuizen "HIE” is ontstaan om haalbaarheid van een hockeyclub in de gemeente Enkhuizen te onderzoeken. In Noord Holland zijn in totaal 36 Hockey verenigingen. In krap tien jaar tijd groeide de Koninklijke Nederlandse Hockeybond (KNHB) van zo’n 127.000 leden uit naar 225.000.
Enkhuizen ontwikkelt zich al jaren sterk, en heeft inmiddels al een brede gemeenschap met 17800 inwoners Ook in de gemeente Stedebroek 21400 inwoners en Andijk 6500 inwoners zijn zeker potentiële hockeyers. Totaal 45700 inwoners waarvan 70 % (31.000 mensen) zich bevindt in de leeftijdscategorie van potentiële hockeyers. Andijk Stedebroek en Enkhuizen heeft ca 6800 kinderen in de leeftijd 6 t/m 17 jaar. Dit zijn voorde KNHB Junioren.

De gemeente kenmerkt zich door goede voorzieningen voor haar inwoners, middels een prima infrastructuur, scholen en een aantal sportvoorzieningen. De voetbalclubs in de regio hebben veel belangstelling, evenals de tennisclub. Op dit moment ontbreekt het Enkhuizen echter aan een hockeyvereniging, die voor jong en oud, man en vrouw het buitensporten in teamverband mogelijk maakt.

Gezien de landelijke maar ook provinciale groei van het aantal hockeyers en de samenstelling van de bevolking van de gemeente Enkhuizen met veel jonge gezinnen en aanwas van buiten de gemeente is er voldoende potentieel aanwezig voor een levensvatbare hockeyvereniging.

Hockey is een gezinssport. Vader, moeder, zoon en dochter allen kunnen de sport beoefenen.

HIE heeft zich opgeworpen om de Hockey Club Enkhuizen (hierna ook te noemen: "HCE”) van de grond te tillen. Er zijn gesprekken gaande over eventuele samenwerking met WFHC Hoorn. Hockey is een populaire buitensport voor een breed publiek.
Deze vereniging zou kunnen bijdragen aan de sociale samenhang in de gemeente, een bijdrage leveren aan de fysieke gezondheid, het overbrengen van waarden en normen en het vermarkten van de gemeente in positieve zin, bijvoorbeeld als het gaat om de vestiging van bedrijven of nieuwe bewoners. De maatschappelijke betekenis van Hockey in Enkhuizen gaat verder dan alleen sport!

Dit document is bedoeld om inzicht te verschaffen in de achtergrond en de status van het initiatief. Hiermee spreekt het HIE -bestuur tevens haar hoop uit dat de gemeenteraad van de gemeente Enkhuizen een positief advies zal geven ten aanzien van een locatie voor HIE en de financiële bijdrage die nodig is voor aanleg van het kunstgrasveld en de accommodatie.