Contact
WFHC Enkhuizen
hockey
Adres
WFHC Enkhuizen
De Weyer 7
1718 MS Hoogwoud

0226-354042
Nieuwsoverzicht
ALGEMEEN

18-1-2015
Hockeydoelen
 
Enkele weken terug hebben we via onze trainer Michiel contact gezocht met onze collega club WFHC Hoorn. Zij zijn namelijk verhuisd en op de oude locatie stonden nog hockeydoelen, die wij uiteraard goed kunnen gebruiken voor onze trainingen. Het geluk was aan onze kant, want we mochten twee gebruikte doelen overnemen.

Samen met Rosa, Jan (vader van Rosa), Eric (vader van Myrthe, Jolijt en Thijmen) en Michel hebben we afgelopen donderdag een combo geleend van Deco Home Bloemendaal (Madelon) en een hele grote aanhanger gehuurd. Daarna hebben we de doelen opgehaald uit Hoorn en geplaatst in Andijk. Woensdag moeten we samen de netten er inhangen en dan kan iedereen op een echt doel oefenen!
 
MEISJES B

18-1-2015
Zaalhockeytraining
 
In samenwerking met de gemeente Stede Broec is het mogelijk gemaakt om met meiden B te gaan trainen in gymzaal de Helt in Bovenkarspel. De teams in de poule van de meiden spelen een midwintercompetitie. Hierdoor blijven zij in het wedstrijdritme. Wij hebben ervoor gekozen om in de zaal de technische en snelle aspecten van het zaalhockey te gaan trainen en hiermee goed beslagen ten ijs te komen voor de eerste wedstrijd op 7 maart.

De extra trainingen zijn iedere maandag van 18:00-19:00 vanaf 19 januari tot en met 2 maart in de Helt te Bovenkarspel en worden gegeven door Michel.
 

18-1-2015
Sponsoren...
 
Uiteraard mogen we onze sponsoren van onze nieuwe kleding niet vergeten.

Onze shirt sponsoren zijn Enza zaden, Deco Home Bloemendaal en Vishandel Schilder.

En we hebben roze hoodies van Schagen Grondwerken.  
MEISJES D8

18-1-2015
Ongeslagen tot de winterstop!
 
 
ALGEMEEN

25-10-2014
Jongens D8 spelen hun eerste wedstrijd voor WFHC Enkhuizen
 

De eerste wedstrijd van het allereerste Jongens D8 team van WFHC Enkhuizen tegen Alliance was erg zwaar. 15-0. De eerste helft was het eigenlijk alleen maar verdedigen maar goed gespeeld, helaas kwam het niet tot scoren ondanks enkele mooie kansen. In de pauze hebben we gewisseld van doelman. In de tweede helft ging het beter met overspelen en moest Alliance opletten dat er geen tegendoelpunt kwam. Ook in de tweede helft hebben jullie erg je best gedaan. Top!. 

 

1-9-2014
Scheidsrechters cursus. Meldt u aan!
 
Waarom:
Bij een thuiswedstrijd dient de thuisclub voor twee scheidsrechters per wedstrijd te zorgen. We doen daarom op iedereen (spelers, ouders, familieleden) een beroep om ook de cursus te volgen. Er is geen minimumleeftijd.
 
Hoe werkt het:
Om scheidsrechter te worden kan gedurende 30 dagen de online-cursus worden gevolgd van de KNHB waarna schriftelijk examen wordt gedaan (examendatum en locatie worden in overleg bepaald).
 
Aanmelden:
Stuur uw naam en emailadres naar: arbitrage@hockeyclubenkhuizen.nl
U kunt eventueel de gewenste startdatum vermelden. De scheidsrechterscommissaris zal u vervolgens aanmelden . U ontvangt vervolgens een email met het wachtwoord en overige informatie om de cursus te volgen.
 
Mocht u door omstandigheden geen examen hebben kunnen doen, kunt u zich opnieuw aanmelden.
 

4-6-2014
Meisjes C van WFHC Enkhuizen kampioen
 
Op zaterdag 24 mei 2014 zijn de meisjes C van West-Friese Hockeyclub (WFHC) Enkhuizen na een spannende wedstrijd kampioen geworden. Een prachtige overwinning voor de meiden, maar ook voor de jonge club die bijna vier jaar bestaat en dit met minimale middelen heeft bewerkstelligt. De behoefte aan een eigen stek en kunstgrasveld is heel groot.
 
Het is zaterdag 24 mei, 14.30 uur. Het eindsignaal klinkt bij AMHC Westerpark, de tegenstander van WFHC Enkhuizen. De meiden uit Enkhuizen weten dat ze met minimaal 3-0 moesten winnen om kampioen te kunnen worden, maar wat doet de andere koploper? Vertwijfeling, het is 4-0 geworden, is het genoeg? Als MHC Alliance met meer dan 1 doelpunt verschil gewonnen heeft, dan is Enkhuizen tweede. Na een telefoontje met de coach van Alliance blijkt dat zij verloren hebben. WFHC Enkhuizen is dus kampioen!
 
Sportieve houding
De meiden zijn al bijna drie jaar bij elkaar. Ze zijn tussen de 12 en 15 jaar. Afgelopen seizoen hebben ze de klik gevonden met elkaar. Wedstrijd na wedstrijd weten ze op de meest spannende manieren in winst te verzilveren. Ze krijgen veel respect van de tegenstanders door de sportieve houding, maar ook door de spannende wedstrijden. Ze kunnen inmiddels in meerdere formaties een wedstrijd spelen. De kampioenswedstrijd op 24 mei hebben ze in een geheime smiley formatie gespeeld.
 
Signaal naar de gemeente
De hockeyclub bestaat inmiddels bijna vier jaar. Thuiswedstrijden worden bij WFHC Spire in Hoogwoud gespeeld. Getraind wordt er op een kunstgras korfbalveldje in Andijk. Een eigen stek hebben ze niet. "We hebben laten zien wat we met heel beperkte middelen kunnen. Andere jonge hockeyclubs zoals AMHC Westerpark en AHC IJburg zijn inmiddels voorzien van meerdere kunstgrasvelden.  Dit zou een signaal moeten zijn naar de gemeente Enkhuizen!”, aldus voorzitter Arnoud van Oudheusden.
 
Behoefte aan een eigen stek
De behoefte aan een eigen stek met veld is enorm groot. "In het begin heb ik de meiden ballen mee naar huis gegeven en gezegd dat ze iedere avond moesten oefenen in hun kamer”, vertelt coach Michel Schenk. "We waren twee jaar geleden blij met het korfbalveld in Andijk, maar zijn door de groei en ambities toe aan een eigen veld.” Schenk vervolgt: "Er wonen in de omgeving veel potentiële leden, die wachten tot wij een eigen veld hebben of naar Hoorn gaan, waar de vereniging inmiddels uit zijn voegen barst”.
Dat WFHC Enkhuizen geen eigen veld heeft, betekent ook heel veel georganiseer bij de ouders. Inmiddels gaan de meiden op de fiets naar de training in Andijk als het licht is. Maar als het donker is brengen en halen de ouders. De uitwedstrijden vinden rondom Amsterdam en Haarlem plaats en thuiswedstrijden in Hoogwoud. Er worden veel kilometers gemaakt door enthousiaste ouders en begeleiders.
 
Sponsoren
Volgend jaar speelt het team in meisjes B. Dan komt de lat behoorlijk hoog te liggen. Inmiddels heeft de coach vier teamsponsoren gevonden die de meisjes volgend jaar in een nieuw clubtenue gaat steken. Dit zijn Vishandel Schilder & ZN., Enza Zaden, Bloemendaal Schilders en EnRICoPictures Fotografie, de huisfotograaf van het team.
 
 

12-2-2014
Verslag sportdebat
 
Het sportdebat van gisteravond was een succes: WFHC Enkhuizen staat op de kaart! Nu doorpakken en de plannen concreet maken zodat we een echt hockeyveld in onze gemeente krijgen. Het verslag uit het Noord Hollands Dagblad van 12 februari is in de bijlage te lezen.
 11-2-2014
Sportdebat 11 februari
 

Het sportdebat is een initiatie van de stichting "Sport beweegt", in deze stichting hebben acht Enkhuizer sportverenigingen zich samen met de RSG verenigd. Een van de doelstellingen is sport en bewegen hoger op de politieke agenda te krijgen.

Waar: RSG Enkhuizen
Start: 20:00 uur (inloop vanaf 19:30)

Laat aan de politieke partijen van Enhuizen zien dat je sport in Enkhuizenbelangrijk vindt!

Meer informatie op www.sportbeweegt.nl of via twitter @SportBeweegt


 

 

21-1-2011
Waarom een hockeyclub in enkhuizen
 

De initiatiefnemers van Hockey in Enkhuizen "HIE” is ontstaan om haalbaarheid van een hockeyclub in de gemeente Enkhuizen te onderzoeken. In Noord Holland zijn in totaal 36 Hockey verenigingen. In krap tien jaar tijd groeide de Koninklijke Nederlandse Hockeybond (KNHB) van zo’n 127.000 leden uit naar 225.000.
Enkhuizen ontwikkelt zich al jaren sterk, en heeft inmiddels al een brede gemeenschap met 17800 inwoners Ook in de gemeente Stedebroek 21400 inwoners en Andijk 6500 inwoners zijn zeker potentiële hockeyers. Totaal 45700 inwoners waarvan 70 % (31.000 mensen) zich bevindt in de leeftijdscategorie van potentiële hockeyers. Andijk Stedebroek en Enkhuizen heeft ca 6800 kinderen in de leeftijd 6 t/m 17 jaar. Dit zijn voorde KNHB Junioren.

De gemeente kenmerkt zich door goede voorzieningen voor haar inwoners, middels een prima infrastructuur, scholen en een aantal sportvoorzieningen. De voetbalclubs in de regio hebben veel belangstelling, evenals de tennisclub. Op dit moment ontbreekt het Enkhuizen echter aan een hockeyvereniging, die voor jong en oud, man en vrouw het buitensporten in teamverband mogelijk maakt.

Gezien de landelijke maar ook provinciale groei van het aantal hockeyers en de samenstelling van de bevolking van de gemeente Enkhuizen met veel jonge gezinnen en aanwas van buiten de gemeente is er voldoende potentieel aanwezig voor een levensvatbare hockeyvereniging.

Hockey is een gezinssport. Vader, moeder, zoon en dochter allen kunnen de sport beoefenen.

HIE heeft zich opgeworpen om de Hockey Club Enkhuizen (hierna ook te noemen: "HCE”) van de grond te tillen. Er zijn gesprekken gaande over eventuele samenwerking met WFHC Hoorn. Hockey is een populaire buitensport voor een breed publiek.
Deze vereniging zou kunnen bijdragen aan de sociale samenhang in de gemeente, een bijdrage leveren aan de fysieke gezondheid, het overbrengen van waarden en normen en het vermarkten van de gemeente in positieve zin, bijvoorbeeld als het gaat om de vestiging van bedrijven of nieuwe bewoners. De maatschappelijke betekenis van Hockey in Enkhuizen gaat verder dan alleen sport!

Dit document is bedoeld om inzicht te verschaffen in de achtergrond en de status van het initiatief. Hiermee spreekt het HIE -bestuur tevens haar hoop uit dat de gemeenteraad van de gemeente Enkhuizen een positief advies zal geven ten aanzien van een locatie voor HIE en de financiële bijdrage die nodig is voor aanleg van het kunstgrasveld en de accommodatie.
 
Hoofdsponsor
Sponsoren
Mededelingen
Laatste reacties
Wedstrijden quicklinks
Inloggen
Lid
ww

Vergeten? Klik hier

Code aanvragen op