ALGEMEEN

23-5-2016
Officiële opening kunstgrasvelden

21 mei was het dan zover: de officiële opening van de kunstgrasvelden op Immerhorn.

De Enkhuizer sportclubs Dindua, DTS, West Frisia en WFHC Enkhuizen namen zaterdag 21 mei op feestelijke wijze de kunstgrasvelden in gebruik. Dat ging gepaard met het evenement ’Fit & Fun 2016, Immerhorn in beweging’ voor inwoners van heel Enkhuizen.

De opening werd verricht door wethouder Olierook die samen met een aantal kinderen het door Grooney Pyro Effects verzorgde "vuurwerk" de lucht in schoot.

12-4-2016
Team van de maand: meiden C.

De meiden C1 van WFHC Enkhuizen zijn zo groen als het gras waar ze op spelen. Super enthousiast en natuurlijk heel sportief. Winnen is wat ze willen, maar verliezen zien ze als een leermoment. Sociaal zijn ze ook: ‘Op het veld zijn we rivalen, maar na afloop zitten we samen aan de ranja.’

WFHC Enkhuizen is een jonge club uit 2010 die onderdeel is van de regionale West-Friese Hockey Club. De meiden C1 komt uit in de 4e klasse en op dit moment
staan ze derde in de poule. Sommige van hen spelen al zes jaar samen. Het jongste teamlid is 9, de oudste is 13. Deze spreiding komt doordat er nog niet zoveel speelsters zijn in dezelfde leeftijdscategorie. Dat is het nadeel van een jonge club. Voordeel is weer dat er wél steeds nieuwe meisjes bij komen. Nu de jongens nog!

Positief
‘We trainen op dinsdag en donderdagen op zaterdag is de competitiedag.We zien elkaar dus zeker drie keer per week. Daarnaast hebben we een groepsapp, waarin we praten over wedstrijden, tegen wie we moeten spelen en of we de vorige keer tegen
hen gewonnen of verloren hebben. We staan onder leiding van onze twee supercoaches die ons positief bijstaan en ons, naast trainer Koen, de kneepjes van
het vak leren. We doen aan teambuilding. Voor ons geen meidenvenijn. We hebben nu als opdracht gekregen twee positieve dingen van en over elkaar op te schrijven en deze met elkaar delen.’

Kletsnat
‘Wat we nooit meer vergeten is het jongste jeugdtoernooi in Alkmaar. Dit toernooi wordt aan het eind van het seizoen georganiseerd door de KNHB. Onze coaches Louise Waalkens en Isabelle van Hamersveld hadden een ware picknick verzorgd, met chips, drinken en nog veel meer. Het was een warme, zonnige dag. Na het spelen waren we oververhit. En toen gingen de sproeiers van het waterveld aan! Drie keer raden waar je ons team kon vinden! Kletsnat gingen we met medailles de auto in.

Wil je eens kennismaken met ons gezellige team? Kom gewoon eens meetrainen.
Hockey een elitesport? Dat is zó 1980!’

Bijlage: 37312.pdf

15-8-2015
Scheidsrechters cursus. Meldt u aan!

Waarom:
Bij een thuiswedstrijd dient de thuisclub voor twee scheidsrechters per wedstrijd te zorgen. We doen daarom op iedereen (spelers, ouders, familieleden) een beroep om ook de cursus te volgen. Er is geen minimumleeftijd.

Hoe werkt het:
Om scheidsrechter te worden kan de online-cursus worden gevolgd van de KNHB waarna schriftelijk examen wordt gedaan (examendatum en locatie worden in overleg bepaald).

Aanmelden:
Stuur uw naam en emailadres naar: arbitrage@hockeyclubenkhuizen.nl
U kunt eventueel de gewenste startdatum vermelden. De scheidsrechterscommissaris zal u vervolgens aanmelden . U ontvangt vervolgens een email met het wachtwoord en overige informatie om de cursus te volgen.

Mocht u door omstandigheden geen examen hebben kunnen doen, kunt u zich opnieuw aanmelden.