Contact
WFHC Enkhuizen
hockey
Adres
WFHC Enkhuizen
De Weyer 7
1718 MS Hoogwoud

0226-354042
Nieuwsoverzicht
MEISJES B

27-3-2015
MHC de Reigers MB6 - WFHC Enkhuizen MB1
 
Ik wil eerst iedereen (juist ook papa's en mama's) oproepen morgenavond 19:30 naar Ariën te komen. Het was jammer dat er niemand was bij de ledenvergadering. Er staan erg veel positieve dingen te gebeuren en het kleine groepje die daar (dag en nacht) keihard aan heeft gewerkt verdient waardering door jullie opkomst! Het kost maar een uurtje van je vrije tijd!

Oef, soms is het lastig vervoer te vinden, maar het is gelukt. We verzamelen om 13:15 op de Gouw. De papa's van Sanne, Romée en Anne rijden. Sanne vertrekt pas om/na 13:30, dus we vertrekken gesplitst, want het is heel erg krap voor Sanne ivm wedstrijd JD8 in IJburg.

Naomi en Mirthe rijden niet mee, want die komen zelf naar Hoofddorp. Maaike speelt dit weekend niet mee.

Tot morgen,
Michel
 

7-3-2015
Meiden B thuis - HC Bloemendaal MB6: 1-4
 
De eerste wedstrijd voor beide teams na de winterstop. En wat voor één! Vooraf een opstelling afgesproken, waarin veel in het middenveld gewisseld zou worden met Romée, Mirthe, Myrthe en Naomi. Met rechtsvoor ons nieuw ontdekt talent Maaike.De eerste helft waren de kansen voornamelijk voor ons. Er werd heel snel afgespeeld via Mandy, Carmen en Rosa. Onze middenvelders renden zich helemaal leeg, waarna ze snel gewisseld werden. Roos-Marie werd moeilijk gevonden, maar als ze eenmaal aan de bal was, wist zij die hard naar voren te werken. Met Sanne en Madelon in de verdediging kon Bloemendaal vrijwel geen kansen creëren. Anne wist als achterste vrouw de doorschietende aanvallers te onderscheppen en als het haar niet lukte hadden we Jolijt nog op doel. Bridget heeft rechtsvoor Maaike vervangen en in de tweede helft op linkshalf Mandy. De eerste helft bleef 0-0.
Na tien minuten in de tweede helft begon bij ons het tempo iets in te zakken en wist Bloemendaal te scoren met een speler naast onze keeper. Kom op, scherp houden! Vervolgens wist Bloemendaal vrij snel vanuit een strafcorner de bal er rommelig in te krijgen. Maar door een zorgvuldig opgebouwde aanval wist Myrthe de bal met een hele hoge lob(lub) erin te krijgen! 1-2! We merkten wel dat het sportief spelende Bloemendaal conditioneel er beter voor stond. Uiteindelijk wisten ze helaas nog tweemaal te scoren en werd de eindstand 1-4.
Ik kan alleen maar complimenten geven voor een vreselijk mooie, sportieve en goede pot hockey, waar de kansen fifty-fifty waren en waar Bloemendaal uiteindelijk beter van geprofiteerd heeft. We hebben onze ouders en zussen die allemaal meegekomen waren en ons aangemoedigd hadden kunnen laten zien wat we kunnen!!!
 
ALGEMEEN

18-1-2015
Hockeydoelen
 
Enkele weken terug hebben we via onze trainer Michiel contact gezocht met onze collega club WFHC Hoorn. Zij zijn namelijk verhuisd en op de oude locatie stonden nog hockeydoelen, die wij uiteraard goed kunnen gebruiken voor onze trainingen. Het geluk was aan onze kant, want we mochten twee gebruikte doelen overnemen.

Samen met Rosa, Jan (vader van Rosa), Eric (vader van Myrthe, Jolijt en Thijmen) en Michel hebben we afgelopen donderdag een combo geleend van Deco Home Bloemendaal (Madelon) en een hele grote aanhanger gehuurd. Daarna hebben we de doelen opgehaald uit Hoorn en geplaatst in Andijk. Woensdag moeten we samen de netten er inhangen en dan kan iedereen op een echt doel oefenen!
 
MEISJES B

18-1-2015
Sponsoren...
 
Uiteraard mogen we onze sponsoren van onze nieuwe kleding niet vergeten.

Onze shirt sponsoren zijn Enza zaden, Deco Home Bloemendaal en Vishandel Schilder.

En we hebben roze hoodies van Schagen Grondwerken.  
MEISJES D8

18-1-2015
Ongeslagen tot de winterstop!
 
 
ALGEMEEN

1-9-2014
Scheidsrechters cursus. Meldt u aan!
 
Waarom:
Bij een thuiswedstrijd dient de thuisclub voor twee scheidsrechters per wedstrijd te zorgen. We doen daarom op iedereen (spelers, ouders, familieleden) een beroep om ook de cursus te volgen. Er is geen minimumleeftijd.
 
Hoe werkt het:
Om scheidsrechter te worden kan gedurende 30 dagen de online-cursus worden gevolgd van de KNHB waarna schriftelijk examen wordt gedaan (examendatum en locatie worden in overleg bepaald).
 
Aanmelden:
Stuur uw naam en emailadres naar: arbitrage@hockeyclubenkhuizen.nl
U kunt eventueel de gewenste startdatum vermelden. De scheidsrechterscommissaris zal u vervolgens aanmelden . U ontvangt vervolgens een email met het wachtwoord en overige informatie om de cursus te volgen.
 
Mocht u door omstandigheden geen examen hebben kunnen doen, kunt u zich opnieuw aanmelden.
 

4-6-2014
Meisjes C van WFHC Enkhuizen kampioen
 
Op zaterdag 24 mei 2014 zijn de meisjes C van West-Friese Hockeyclub (WFHC) Enkhuizen na een spannende wedstrijd kampioen geworden. Een prachtige overwinning voor de meiden, maar ook voor de jonge club die bijna vier jaar bestaat en dit met minimale middelen heeft bewerkstelligt. De behoefte aan een eigen stek en kunstgrasveld is heel groot.
 
Het is zaterdag 24 mei, 14.30 uur. Het eindsignaal klinkt bij AMHC Westerpark, de tegenstander van WFHC Enkhuizen. De meiden uit Enkhuizen weten dat ze met minimaal 3-0 moesten winnen om kampioen te kunnen worden, maar wat doet de andere koploper? Vertwijfeling, het is 4-0 geworden, is het genoeg? Als MHC Alliance met meer dan 1 doelpunt verschil gewonnen heeft, dan is Enkhuizen tweede. Na een telefoontje met de coach van Alliance blijkt dat zij verloren hebben. WFHC Enkhuizen is dus kampioen!
 
Sportieve houding
De meiden zijn al bijna drie jaar bij elkaar. Ze zijn tussen de 12 en 15 jaar. Afgelopen seizoen hebben ze de klik gevonden met elkaar. Wedstrijd na wedstrijd weten ze op de meest spannende manieren in winst te verzilveren. Ze krijgen veel respect van de tegenstanders door de sportieve houding, maar ook door de spannende wedstrijden. Ze kunnen inmiddels in meerdere formaties een wedstrijd spelen. De kampioenswedstrijd op 24 mei hebben ze in een geheime smiley formatie gespeeld.
 
Signaal naar de gemeente
De hockeyclub bestaat inmiddels bijna vier jaar. Thuiswedstrijden worden bij WFHC Spire in Hoogwoud gespeeld. Getraind wordt er op een kunstgras korfbalveldje in Andijk. Een eigen stek hebben ze niet. "We hebben laten zien wat we met heel beperkte middelen kunnen. Andere jonge hockeyclubs zoals AMHC Westerpark en AHC IJburg zijn inmiddels voorzien van meerdere kunstgrasvelden.  Dit zou een signaal moeten zijn naar de gemeente Enkhuizen!”, aldus voorzitter Arnoud van Oudheusden.
 
Behoefte aan een eigen stek
De behoefte aan een eigen stek met veld is enorm groot. "In het begin heb ik de meiden ballen mee naar huis gegeven en gezegd dat ze iedere avond moesten oefenen in hun kamer”, vertelt coach Michel Schenk. "We waren twee jaar geleden blij met het korfbalveld in Andijk, maar zijn door de groei en ambities toe aan een eigen veld.” Schenk vervolgt: "Er wonen in de omgeving veel potentiële leden, die wachten tot wij een eigen veld hebben of naar Hoorn gaan, waar de vereniging inmiddels uit zijn voegen barst”.
Dat WFHC Enkhuizen geen eigen veld heeft, betekent ook heel veel georganiseer bij de ouders. Inmiddels gaan de meiden op de fiets naar de training in Andijk als het licht is. Maar als het donker is brengen en halen de ouders. De uitwedstrijden vinden rondom Amsterdam en Haarlem plaats en thuiswedstrijden in Hoogwoud. Er worden veel kilometers gemaakt door enthousiaste ouders en begeleiders.
 
Sponsoren
Volgend jaar speelt het team in meisjes B. Dan komt de lat behoorlijk hoog te liggen. Inmiddels heeft de coach vier teamsponsoren gevonden die de meisjes volgend jaar in een nieuw clubtenue gaat steken. Dit zijn Vishandel Schilder & ZN., Enza Zaden, Bloemendaal Schilders en EnRICoPictures Fotografie, de huisfotograaf van het team.
 
 
Hoofdsponsor
Sponsoren
Mededelingen
Laatste reacties
Wedstrijden quicklinks
Teams
Inloggen
Lid
ww

Vergeten? Klik hier

Code aanvragen op